I flera veckor har jag försökt mig på att baka surdegsbröd nu. Först hittade jag ett recept på en kultur på nätet men den bara skar sig och luktade unket. Efter att ha testat samma recept igen och misslyckats än en gång kollade jag i min bonusmammas bok "The Bread Bible" och startade kulturen ur den boken. Den funkade bra och jag lät den mogna säkert två veckor innan jag försökte mig på att baka av den. Det knepiga var bara att förstå alla steg i jäsningen, det var så väldigt förvirrande med jäsning och matning och sträckning av degen. Första degen blev det bara pannkaka av eftersom jag inte räknade ut hur jag skulle dela upp tiden i förväg (när det var dags för självaste bakningen var det också dags för mig att gå till skolan så jag tänkte att om jag ställer in degen i kylen borde den hålla sig, jag hade fel...) Andra gången däremot räknade jag ut allt i förväg och med Lavinias hjälp att förstå hur bakningen skulle gå till blev det så här fint:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar